Povestea berii fără reclamă
Opinia de la centru 9 octombrie 2014 Niciun comentariu la Povestea berii fără reclamă 11Westmalle, Orval, Ankerbrau, Krusovice sau Rochefort sînt câteva dintre berile la care nu ai să vezi reclame la televizor sau în ziare. La fel ca vinurile bune, le recomandă tradiția și finii cunoscătorii ai berii. Și mai multe astfel de beri cu dantelă, cu parfumuri naturale, cu miros de cereale, danf de flori de câmp sau fructe, se găsesc la Berr o`Clock, în Centrul Vechi al Capitalei, undeva pe strada Gabroveni.
Înainte să intre în frigidere, toate berile, cam 10 pe lună, sunt degustate şi analizate bine de şeful localului, un fin cunoscător. De peste cinci ani studiază berea. A învățat istoria fiecărui brand în parte și a studiat toate categoriile în care se împart.
Secretul unei beri bune se vede şi pe etichetă, la termenul de garanţie, niciuna nu expiră mai devreme de 4 ani. O altă regulă, la care ţine cu încăpăţânare șeful localului e ca fiecare brand să aibă pahar. Pe lîngă berile fructate făcute de belgieni, la Beer o`Clock găseşti şi bere afumată, o băutură excelentă pentru cei care îndrăgesc şunca afumată, are gust identic. Ba mai mult, cineva a primit chiar și bere fiartă. Nu e o chiar o glumă pentru că există un anumit tip de bere nemțească care se poate prepara exact ca vinul.
Poate puțin știu, însă la fel ca somelierii și degustătorii de vinuri există și specialiști în bere. Șeful Beer o`Clock și-a caracterizat cîteva dintre berile preferate.
Trappistes 10 are un aspect tulbure, culoarea roşcat maronie, spumă medie. E uşor picantă şi are gust de prune, stafide şi coacăze negre. Se simt şi arome florale, vanilie, de caramel, lichior şi combinaţii de ciocolată şi lemn dulce. Alcool 11,3% are și vine din Belgia.
Aecht Schlenkerla e o bere neagră, aroma de fum provenind din malţul de Schenkerla, care este afumat cu ajutorul crengilor de fag. Are alcool 5,1% și e făcută de nemți.
Schneider Tap 6 are culoarea rubinului închis, iar mirosul aminteşte de cereale şi fructe uscate, împletite cu accente de ciocolată, cuişoare şi nucşoară. Are alcool 8,2% și e făcută de nemți.
Krusovice are gust dulce şi complex de caramel şi arome subtile de hamei, iar gustul final e uşor acrişor. Culoarea este maroniu închis, iar spuma este uşor cremoasă. Are alcool 3,8% și e făcută de cehi.
de Ionuț FANTAZIU | Yahoo News România
Adaugă un comentariu