Pentru cine nechează vacile
Pastila de după 25 februarie 2013 Niciun comentariu la Pentru cine nechează vacile 3Prin 2006, circula ceva ce avea să devină legendă urbană. Povestea unui control OPC care ar fi găsit doi angajați ai șaormeriei Dristor din București condimentînd maioneza cu ceva secreție proprie, de o culoare similară. Astăzi toată lumea spune că a văzut cazul la televizor dar nimeni nu își mai aduce aminte unde. Șaormeria (în același loc dar din cîte înțeleg a altei firme) merge brici și astăzi.
În 2009, un student a găsit un șoarece într-un salam. De vară. Proaspăt cumpărat din magazin. I-a tăiat picioarele încercînd să-și facă un sandviș.
În 2011, în gară, așteptînd la coadă să-mi cumpăr un „super șnițel la lipie”, s-a făcut aprovizionarea la fast-food-ul care s-a închis între timp, din față de la intrarea în Iași Nord. Patronul, un țigan corpolent, avea în brațe două cutii cu părți de pui congelat și pe a treia o tîrîia pe jos după el. Și, de parcă voiau să evadeze din cutia tîrîită și ruptă la un capăt, puii zburau. Cîte-o carcasă, vreo două aripioare și ceva ce bănuiesc că era o pulpă. În spatele lui venea un cîrd de cîini veseli, mîncînd. Iar cum vorba între studenți este că patrupedele, fie ele pisici sau cîini, încep să dispară, în special în zona gării, de fiecare dată cînd „se aduce marfă nouă”, nu pot să nu mă întreb un lucru: să fi fost puiul momeală?
De cînd sînt în Iași și pînă astăzi, în preajma Universității „Alexandru Ioan Cuza”, în afară de cantină și Casa Universitarilor, mîncarea e din categoria fast-food. În acele locuri se servesc cartofi prăjiți. Prăjiți în baie de ulei. Prăjiți în aceeași baie de ulei pînă cînd întregul amestec devine o gelatină și angajații trebuie să smucească efectiv de cutia de sîrmă în care scufundă cartofii pentru a-i putea scoate. Și atunci sînt aproape tumefiați și chirciți de parcă sînt iradiați. Vînzările însă nu fac altceva decît să crească.
Se tot vorbește cu patos despre soluții pentru problema exportului cărnii de cal către un grup de sărmani insulari, trecînd prin alte trei-patru mîini, de la abatoare pînă la firme de distribuție. Și, din cauza unor șmecheri, s-a aruncat vina, ca de obicei, pe toată lumea: că-i mentalitatea românească, că sîntem ultimii din Europa și intoxicăm toată Uniunea. Mai grav este faptul că discursul a fost preluat, parțial, și de foarte mulți dintre români, inclusiv de unele autorități. Pentru ei avem un mesaj. Domnii mei, studenția noastră are și povești frumoase, dar, din păcate, cam nechează, miaună și latră. Aveți grijă ca în încercarea de a salva oamenii reginei, să nu vă moară întîi studenții.
Adaugă un comentariu