Corpul, cea mai de preț avere

Punctul pe VIP Niciun comentariu la Corpul, cea mai de preț avere 9
david beckham

Spre deosebire de starurile de la noi din țară care investesc în propria imagine, vedetele din străinătate pre­feră să își asigure diferite părți ale corpului. Jennifer Lopez și-a asigurat fundul, iar Tina Turner pici­oa­rele,  în caz de accident sau orice fel de alt eveniment neașteptat, au certitu­di­nea, pe baza polițelor de asigura­re, că acea parte din corp este asi­gu­ra­tă.

Fotbalistul David Beckham a în­cheiat o asigurare de 100 de milioane de lire sterline prin care îi sînt ga­rantate cele zece degete de la pici­oa­re în caz de accident sau de mutila­re, asta datorită faptului că o parte dintre veniturile acestuia provin din propria imagine.

Prima celebritate care și-a asi­gu­rat o parte din corp a fost comediantul Ben Turpin în 1923, care în ciuda faptului că suferea de strabism, lucru care i-a adus mai multe avan­taje, după cum scria ziarul Time la acea vreme, a preferat să-și asigure ochii cu 100.000 de dolari, în loc să-și rezolve problema optică. Pe lîngă de­cizia ciudată a actorului Turpin, ju­cătorul australian de cricket Merv Hughes a ales să-și asigure mus­ta­ța arcuită cu 370.000 de dolari, iar una dintre asigurările neobișnuite a fost făcută de criticul culinar E­gon Ronay. Acesta și-a pus garanție pe papilele gustative pentru 250.000 de lire, imediat după publicarea pri­mului ghid de restaurante în 1957.

Cu toate că fenomenul a deve­nit unul cunoscut în rîndul monde­ni­tă­ților și nu mai pare atît de ieșit din co­mun, cîntărețul britanic Tom Jo­nes iese din tipar prin asigurarea pă­ru­lui de pe piept. Ca urmare a dis­cu­țiilor purtate cu firma de asi­gu­rări, aceasta a decis 3,5 milioane de lire sterline să încheie un contract cu ar­tistul, și astfel, firele de păr de pe zo­na abdominală a actorului au fost evaluate la 3,5 milioane de lire sterline. Deși moda apărută între ve­detele internaționale poate fi pri­vi­tă cu ochi critici, acestea nu par să fie deranjate atît timp cît corpul lor es­te mai valoros și decît o casă.

Autor:

Simona POPA

Mă conformez principiului „dacă nu riști nu cîștigi”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top