Vocea României se aude pînă-n America

Punctul pe VIP Niciun comentariu la Vocea României se aude pînă-n America 17

Arbitrii concursurilor televiza­te de talente sînt obișnuiți să fie sur­prinși pe cameră cu sprîn­ce­ne­le arcuite a uimire, împărțind laude și felicitări. Însă la sfîrșitul lunii sep­tembrie, membrii juriului de la „The Voice” și publicul american nu au fost luați pe nepregătite doar de talentul unui concurent, ci și de povestea sa și a familiei sale.

George Horga este interpretul de 19 ani care a împărtășit Ame­ri­cii că este român, la cel de-al cinci­lea sezon al emisiunii „The Voice”, deși locuiește cu părinții și cele do­uă surori în Portland, Oregon. După ce a cîntat una dintre me­lo­di­ile lui Bruno Mars, a povestit ju­riului că părinții săi au plecat din țară în timpul comunismului, îm­preună cu familiile lor. A crescut în­conjurat de muzică, îm­pru­mu­tîn­du-și vocea pentru CD-urile în­re­gistrate de formația unchiului său, „The Messengers”, iar acum, nu­mele îi este cunoscut indiferent cu ce accent îi e pronunțat. Anul trecut a participat și la „American Idol”, însă nu a ajuns prea departe în competiție, chiar dacă la pre­se­lec­ții a fost remarcat de Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith. Și la „The Voice” membrii juriului au apreciat șarmul și personalitatea sa, la fel ca talentul pe care l-a des­coperit de la șase ani. De-a lungul tim­pu­lui, s-a făcut remarcat în co­mu­ni­ta­tea de români în mijlocul căreia tră­ia și pe care a trebuit să o pă­ră­sească la 18 ani, cînd s-a mutat în Chicago pentru a-și face cunos­cu­te calitățile.

La scurt timp după apariția la emisiune, tînărul a început să fie comparat pe forumurile de dis­cu­ții și pe rețelele de socializare cu alți cîntăreți de vîrsta sa, în special cu Justin Bieber, din cauza ase­mă­nă­rii fizice dar și a genului muzical pe care l-a ales. Unii comenta­tori l-au felicitat, în limba română, pentru că și-a făcut publică ori­gi­nea, dar și motivul pentru care fa­milia sa a ales să înceapă o nouă viață în SUA. Nu se întreabă, însă, dacă după ani trăiți pe continentul american, îl mai putem vedea ca fiind al nostru.

 

Autor:

Cătălina Dobroviceanu

Redactor la Opinia studențească, student în anul al III-lea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la UAIC.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top