Odiseea unei beri spațiale

Șoc-șoc-groază! Niciun comentariu la Odiseea unei beri spațiale 18
Odiseea unei beri spațiale

Vineri seara, în Trumpets Pub, cu greu mai găsești un loc liber sau măcar un petic de podea în care să te o­prești cu o bere de la bar. Nu doar că s-au dat toate re­zer­vă­ri­le, dar peste tot lumea s-a înghesuit să-i vadă pe băieții de la Bere Gratis care încă se lasă așteptați.

Noroc că lîngă garderobă e mai liber, iar împreună cu Paul mă ascund de fotograful încăpățînat să sur­prin­dă pe toată lumea. Chiar și pe-o doamnă singură într-un colț, la vreo 50 de ani, care-și acoperă fața cu mîna cînd blitz-ul pare s-o amenințe. După o oră și un sfert în care media de vîrstă m-a făcut să mă simt iar tînăr, la intra­re se înghesuie cei cinci artiști în frunte cu toboșarul care are grijă să „gîdile” instrumentele și să pregătească frontul.

În jur, lumea nu prea pare că și-a dat seama de intrarea băieților, mai puțin un bărbat cu un tricou pe ca­re scrie „fără regine nu există regi” ce își retrage mai în­tîi burta și apoi restul corpului din calea trupei lăsînd să se audă un subtil „ei sînt!”. După ce discută planul de bă­taie și trag ultimele fumuri din țigară, băieții de la Bere Gra­tis fac semn că-s gata de intrare, moment în care lu­minile se conformează, iar sunetul de fundal al pub-u­lui se transformă în soundtrack-ul de la „Odiseea Spa­ți­a­lă” a lui Kubrick.

După o intrare ca cele ale jucătorilor de fotbal în te­ren atunci cînd sînt schimbați, aplauzele fanilor sînt atît de puternice încît l-ar acoperi chiar și pe Mihai Gîdea a­tunci cînd vorbește despre politică. Cei mai intenși sînt trei bărbați cu tricouri albastre, care de fiecare dată cînd își cumpără o halbă nouă de bere, se lasă cu capul în jos, gata de atac și măsoară să vadă care halbă e mai plină, fă­ră să ajungă în vreun caz la aceeași concluzie.

Cea mai bună parte a concertului este faptul că ar­tiș­tii sînt la nici un metru de public și nu s-au plasat pe-o scena deasupra noastră, ci au rămas printre noi ca la un concurs de karaoke. Probabil că și de aceea, „Miță” (n.r.: solistul trupei) are grijă să nu lovească pe nimeni a­tunci cînd răstoarnă microfonul și ridică stîlpul de sus­ți­nere al acestuia înspre tavan, în timp ce cîntă „să se au­dă muzica pînă la cer”.

Iar pentru că băieții nu se văd destul de bine de pe sca­un, o femeie trecută de treizeci de ani se ridică de pe locul pe care stătea și se așează pe masa de la bar, mo­ment în care partenerul ei se uită înspre sticla de vin ca și cum barmanii ar fi uitat să-i aducă pahar.

După încă vreo cîteva piese în care și chitariștii mai au cîte ceva de spus, cîte-un „ieee” și „ooooo”, o fată ca­re își plimbă cîinele pe-afară se uită cu jind prin pereții de sticlă ai localului. Pe la jumătatea concertului cei de la in­trare n-au prea mai ținut cont de bilet, lăsîndu-i pe toți do­ritării să „le umble mintea după fete” la propriu.

Autor:

Iulian BÎRZOI

Senior editor „Opinia Studențească”

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top