Primul zbor al aripioarelor de pui

Șoc-șoc-groază! Niciun comentariu la Primul zbor al aripioarelor de pui 2

Ciricul e încă înghețat. Se poa­te juca fotbal pînă în buricul la­cului, cu ochelarii pe cap, de­se­nînd curbe pe gheață cu te­ni­șii.

Deși s-a lăsat așteptată, atunci cînd a poposit, primăvara a fă­cut-o cum se cuvine, cu soare ge­ne­ros și o adiere pusă pe șotii. Cei peste 20 de basarabeni care și-au tras jaluzelele la geamurile din că­mine din cauza razelor ju­că­ușe au hotărît: e vreme de gră­tar!

Se organizează rapid, fără a cu­geta îndelung la brand-ul ket­chup-ului sau numărul pulpelor de pui. Asemenea probleme nu su­feră amînare, se rezolvă imediat, pe loc, toată lumea își pune min­tea și brațul la contribuție.

Pe „insulița” din zona de a­gre­ment, grupul așteaptă cu răb­da­re carnea să se pîrjolească. În­tre timp, e vreme de un poker, de agă­țat tinere proaspăt venite, de so­cializat cu turiștii chinezi sau de făcut poze.

Tudor fuge de aparat și mă acu­ză că îl urmăresc ca un pa­pa­ra­zzi. „Să știi că ți-l iau și îl arunc în lac dacă îmi mai faci po­ze”, mă amenință cu un strop de zîm­bet pe chipu-i serios. Nu­mai că uită de gheață și de reputa­ția-i de băiat cu care te înțelegi ușor.

Măriuca a venit fără prie­te­nul ei. De ar ști acesta că ba­sa­ra­be­nii descriși aici numai cu o sea­ră înainte au sorbit cu poftă din borșul gătit de tînăra studen­tă, poate s-ar grăbi înapoi. Între timp, domnița cu părul prins într-un coc răzleț și ochii ca două cas­tane coapte se împrietenește cu Vadim, bucătarul nr. 2.

„Mînă de aur” e băiatul durdu­liu adorat de toată lumea. E cel mai prietenos, nu știe să zică „nu”, e și deștept pe deasupra și are darul gătitului. El este, de fapt, bu­cătarul nr. 1, care a pîrlit pri­ma tură de pulpe. Azi va face în­să o excepție și se va supăra foc, chit că nimeni nu îl bagă în sea­mă. Se așază lîngă farfuria de plas­tic cu carne și e atît de simpa­tic în îmbufnarea lui, încît nici nu se întreabă ce s-o fi întîmplat. Va rezista eroic ju­mă­ta­te de oră, apoi, pe ascuns, va bă­ga dintr-o în­ghi­ți­tu­ră pulpa pe gît.

E primul gră­tar de anul ăsta și și-a învățat de­ja lecția. Anul trecut, pe vremea asta, i-a „zburat” un pui din farfurie.

Lina VDOVÎI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top