Visele cu mască au ridicat seringile în aer

Șoc-șoc-groază! Niciun comentariu la Visele cu mască au ridicat seringile în aer 21
Visele cu mască au ridicat seringile în aer

Carla’s Dreams a venit la Iași,în Club Skye, la invitația studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” (UMF) din Iași. Artistul, mascat și cu ochelari, a cîntat direct de pe bar, iar cei prezenți au uitat de așteptarea de cîteva ore, de îndată ce s-a dat play primei melodii. La sfatul solistului, tinerii au luat o pauză de la învățat și de la scris și au încercat, pentru o seară, să cînte împreună cu artistul, dar și să „goleascî tăti sticlili”. Iar unii chiar i-au ascultat ultimul sfat.

La balul de la UMF a cîntat Car­­la’s Dreams. Iar asta s-a văzut din fap­tul că joi seara în Clubul Skye nu mai erau locuri nici pe scările din in­terior. Chiar dacă cei mai mulți din­tre cei prezenți erau studenți me­di­ci­niști, localul s-a umplut pînă la re­fuz abia cînd s-a apropiat ora a­nun­țată a concertului. Degeaba tot în­cer­ca un bodyguard să tot e­li­be­re­ze căile de acces, să se tot scuze că pot veni controale ISU, că în sală nu mai aveai unde să înaintezi.

Într-un final, ajunge și invitatul spe­cial al serii, care este desenat pe fa­ță și are ochelari de soare pe ochi. A fost observat abia după ce s-a ur­cat pe pupitrul de deasupra barului, iar telefoanele au început să-și în­drep­­te blitz-urile și camerele de filmat spre el. „Pentru cei ce pot” este pri­ma piesă a cărei acorduri răsună din boxe. „Eu nu-s muzicant, şi nu-s poet, Un metru 78, slăbuţ, aproape bru­net…” vin versurile, ca o primă pre­zentare pentru cei care încă nu-l cunosc.

Și puțin sînt cei care nu au auzit de el. Doar un grup de fete, complet nemulțumite de aglomerație, își spun, bosumflate, că nu-l plac pe ar­tist, că e urît. „Mai bine îl a­du­ceau pe Connect-R sau pe Smiley.” Dar în club atmosfera le contrazice, iar melodiile sînt știute de toți cei pre­zen­ți. „Sîntem cei care a­tunci cînd doa­re – zîmbim, Sîntem năs­cuţi în Moldova!”, sînt versurile care schim­­bă nota veselă de pînă atunci. Cî­teva brichete se ridică în aer, iar sce­na se transformă într-o mare de lu­mini. Deși invitatul special abia a urcat pe scenă, o fată într-o rochie cu animal print, mulată și foarte de­col­tată, încearcă să coboare scările de la intrare.

Nu mai pășește însă ca o fe­li­nă, se sprijină de perete, iar picioa­re­le îi tremură în toate direcțiile la fie­care treaptă. Reușește să coboare abia după ce două colege o iau de sub­țiori și o duc aproape pe sus pî­nă la ușă.

Mesaje în grai moldovenesc

„Delia nu o putut sî vinî astăzi, așa cî o sî vă rog pi voi sî cîntaț în locu’ ei”, întrerupe solistul a­plau­ze­le publicului. Iar fetele reușesc să-i ți­nă locul artistei. „Vai, vai, ce prostii, că doar 3 ani durează dragostea” se au­de din piepturile tuturor și a­proa­pe nu mai este nevoie nici de mu­zi­că.Brusc însă lumea devine „Stre­sa­tă de ştiri şi despărţiri din seriale, De curve și gay, de macho-holtei şi www cu fete goale” cu următoarea me­lodie.

Doar un student străin, cu ves­tă de blugi și șapcă verde, nu dă im­portanță la ce se petrece pe sce­nă și trece cînd la un grup de fete cînd la altul, dar fără niciun succes. Ca un mesaj pentru amorez, Car­la’s Dreams începe să povestească, într-un argou româno-rusesc, în­tîm­plările sale cu Vanea, iar fetele iz­buc­nesc în rîs și privesc spre studentul ca­re se face nevăzut.

Curînd însă Car­la’s Dreams schim­­bă ritmul melodiilor cîntate, iar cuplurile încep să danseze pe un „Te rog” muzical. Forfota de pînă atunci încetează, iar în club ai impresia că au rămas doar perechile. Doi în­drăgostiți uită că nu sînt singuri, așa că încep să se sărute și să se mîn­gîie pe ringul de dans. Își dau seama unde se află abia după ce solistul începe să cînte în rusă.

„Nu o s-o cîntăm pi tătî cî știu cî nu pre în­țălegi pre multî lumi ci zîc”, dar promisiunea lui Carla’s Dreams nu se mai ține după ce publicul arată că știe totuși versurile. Singura pro­mi­siune pe care o respectă artistul este aceea că după următoare piesă trebuie „sî mergim de-acuma la so­mn”.

Autor:

Andrei Mihai

Secretar de redacție la Opinia studențească, student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” , secția Teologie Didactică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top