Absolvenții de Drept de la „Cuza” simulează examenul de licență
Academia de gardă 20 martie 2016 Niciun comentariu la Absolvenții de Drept de la „Cuza” simulează examenul de licență 17Studenții Facultății de Drept de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor susține anul acesta, pentru prima dată, un examen de licență la finalul celor patru ani de facultate. Acesta va consta într-un test grilă, după formatul în care se dă examenul de intrare în Barou sau cel de la Institutul Național de Magistratură. Iar pentru a se pregăti pentru acest examen, Facultatea de Drept va organiza o simulare a acestui examen pe data de 16 aprilie, studenții din promoția 2012–2016 fiind primii care ar urma să treacă prin acest test.
Conform reprezentanților universității, în perioada următoare va fi stabilită modalitatea de înscriere, locul și ora desfășurării acesteia. „Noi, cei din promoția 2012–2016, sîntem prima generație care susține la finalul celor patru ani de licență un examen de tip grilă în stilul examenelor de admitere la Barou sau Institutul Național de Magistratură. Pentru că a intervenit această schimbare, în scopul familiarizării cu modul de desfășurare a examenului de licență, domnul decan Tudorel Toader a îmbrățișat ideea și a pus-o în discuție în cadrul facultății, astfel s-a ajuns la decizia de a se desfășura această simulare”, a declarat Mihai Braniș, reprezentant al studenților în Consiliului Facultății de Drept.
Acesta a precizat că inițiativa organizării acestei simulări le-a aparținut studenților și a fost propusă decanatului la începutul acestui an calendaristic. Tot Mihai Braniș a precizat că majoritatea studenților îmbrățișează ideea, întrucît au ocazia să înțeleagă cum se desfășoară lucrurile fără riscurile de a pierde puncte la examenul final pe erori care ar proveni din necunoașterea procedurii de examinare.
Bibliografia și alte detalii cu privire la organizare și tipul de grilă urmează să fie convenite în Consiliul Facultății. În perioada următoare se va organiza o comisie la nivel de facultate și se va decide componența subiectelor în urma discuției cu titularii disciplinelor, iar apoi va fi numită o comisie pentru contestațiile pe grilă. Evaluarea se va face pe calculator, într-un soft, și va fi facultativă.
Adaugă un comentariu