BCU împlinește 177 de ani

Academia de gardă Niciun comentariu la BCU împlinește 177 de ani 18
BCU împlinește 177 de ani

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași (BCU) or­ga­nizează în perioada 6-8 noiembrie, cu ocazia împlinirii a 177 de ani de la înființare, 10 evenimente artistice și o sesiune de comunicări ști­in­ți­fice, toate fiind incluse în tema „Biblioteca și fenomenul copy-paste”.

Primul eveniment, „Ziua Porților Deschise”, din cadrul „Zilele BCU”, a avut loc duminică, 6 noiembrie și a permis vizitatorilor accesul în să­lile de lectură, și în depozitele de carte, care se deschid doar o singură zi pe an. Seara, cei prezenți au participat la concertul „Cameral – Magia Cîn­tului,” interpretat de Trio Dolcissime. „Prin aceste activități ne a­dre­săm­ tuturor persoanelor care sînt interesate de clădirea de la Fundație. Tre­buie să menționez că intrarea este liberă la toate evenimentele, în li­mi­ta locurilor disponibile în săli”, a declarat Nicoleta Nastase, reprezentant al Departamentului de Comunicare, Marketing și Proiecte.

Deschiderea oficială a evenimentului „Zilele BCU” are loc luni, 7 no­iembrie, de la ora 10.30, în Aula BCU, iar printre invitați se vor nu­mă­­ra rectorii universităților din Iași care fac parte din Consiliul Științific al bibliotecii. Începînd cu ora 11.00, jurnalistul Cristian Tudor Popescu va susține conferința „Dictatura mass asupra media” și tot luni se vor pre­zenta, în intervalul orar 14.00-17.00, în prima secțiune, nouă lucrări ști­ințifice, urmînd ca apoi celelalte nouă lucrări să fie susținute pînă spre ora 20.00. „Spre deosebire de anul trecut, tema de anul acesta este mai in­ci­tantă, fiindcă pînă acum nu am mai avut niciodată 18 lucrări la acest eve­niment”, a adăugat Nicoleta Nastase.

În ultima zi va avea loc o conferință pe tema „Actualitatea lui Ion Ghi­ca” prezentată de istoricul Georgeta Penelea Filitti. Pe parcursul zilei, se va desfășura, în Sala „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, dezbaterea Masă Ro­tundă pe tema „Drepturile de autor în era digitală” moderată de Constan­tin Vică, urmată de lansarea cărții „Pagini de jurnal (1891 – 1950)” scri­să­ de Irina Procopiu. De asemenea, în perioada 5 -25 noiembrie, va fi or­ga­ni­zată, de către Departamentul Colecții Speciale, o expoziție de carte, pre­­cum și expoziția „Salonul anual de artă al Uniunii Artiștilor Plastici din România” care va fi inaugurată în Galeriile Fundației Regale.

Autor:

Ionuț Teoderașcu

Prefer să fac ultimele editări la un reportaj atunci cînd lângă mine ies vibrînd aburii dintr-o ceașcă de ceai negru. Mi-aș dori să trăiesc, cel puțin pentru o zi, într-o lume veche: cu stilou și foaie, cu scrisori, cu întîlniri neplanificate și fără tehnologie, dar deocamdată, viața ne fugărește de la un text la altul, gadgeturile ne ajută, apoi ne stresează și scrisorile sosesc online. La un moment dat, cer pauză din toată această agitație și îmi fac ceaiul despre care vorbeam, unul negru care îmi dă energie și-mi lasă ochii deschiși.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top