Candidații vor trebui să facă măcar 84 de ore de practică într-un an

Academia de gardă Niciun comentariu la Candidații vor trebui să facă măcar 84 de ore de practică într-un an 13

Conducerea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” (TUIAȘI) și-a propus anul acesta să le acorde credite suplimentare studenților care fac voluntariat. Tinerii care doresc să primească aceste credite, trebuie să depună un dosar cu toate activitățile des­fă­șu­rate pe parcursul unui an universitar. Do­sa­rele vor fi examinate de o comisie de eva­luare formată la nivelul fiecărei facultăți din decan, profesori și studenți. Comisia va fi aprobată de către Biroul Consiliu de la fiecare facultate. „Avem o procedură care a fost pre­ze­n­tată Senatului anul trecut pentru recunoaș­te­rea acestor stagii de voluntariat, însă consemnarea efectivă a acestora se va face nu­mai în momentul în care va fi revizuită Carta Universitară, deoarece conform legii edu­ca­ției nr. 1/2011 aceste credite se pot acorda nu­mai în anumite condiții. Revizia Cartei se va produce în scurt timp, nu pot spune anume cînd pentru că nu e un proces simplu. Avem nevoie de consultarea întregii comunități academice ca să se producă vreo schimbare. Noi sîntem printre primele universități care și-au făcut proceduri pentru acordarea de credite încă de acum 2 ani”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorectorul responsabil cu activitățile didactice la TUIAȘI.
Pentru a primi aceste credite suplimen­ta­re, voluntarii vor trebui să îndeplinească anu­mite condiții cum ar fi apartenența la o or­ga­ni­zație studențească și să efectueze minimum 84 de ore de voluntariat într-un an universitar.

Aceste credite vor fi trecute pe suplimentul diplomei de absolvire și nu le vor înlocui pe cele obligatorii prevăzute de universitate. Studenților li se vor elibera și certificate ce vor cuprinde competențele căpă­ta­te în urma activităților la care au participat. Actele vor putea constitui un avantaj pentru angajare a viitorilor absolvenți.

Deoarece au depus dosarele încă de anul trecut, primii voluntari care vor primi credite pentru activitatea desfășurată în anul universitar 2013-2014, sînt cei din cadrul Ligii Stu­denților Electroniști din Iași.

Autor:

Ana-Maria BUCUR

Redactor-șef la Opinia studenţească, studentă în anul al treilea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top