Elevii învață de la studenți despre matematică, fizică sau biologie

Academia de gardă Niciun comentariu la Elevii învață de la studenți despre matematică, fizică sau biologie 68
Elevii învață de la studenți despre matematică, fizică sau biologie

Studenții care învață despre chimie, matematică, fizică, biologie, paleontologie, geologie sau astronomie la toate universitățile din țară, cît și cercetării care studiază aceste domenii se pot înscrie ca educatori pînă pe data de 3 mai 2019 în proiectul intitulat „Școala Curioșilor”. Acesta este organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și reprezintă o școală de vară pentru elevii claselor IV-VII. Activitățile programului se vor desfășura la Palatul Copiilor din Piatra Neamț între 8 – 13 iulie 2019. Studenții care participă vor primi o adeverință de voluntariat, iar masa, cazarea și transportul vor fi asigurate de organizatori.

Cei care doresc să facă parte din echipă trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil pe site-ul www.scoalacuriosilor.ro, unde vor descrie activitățile pe care vor să le facă cu elevii și să menționeze materialele de care au nevoie. Pe parcursul celor cinci zile, elevii se vor uita la documentare, prezentări, demonstrații, vor face experimente și vor participa la ateliere de lucru. Selecția studenților și a cercetătorilor se va face în funcție de tematicile și jocurile pe care aceștia le vor propune. „Materialele vor fi asigurate de organizatori în totalitate. Căutăm să lucrăm cu materiale ușor de procurat, care nu necesită un buget foarte mare. Prin acest lucru vrem să arătăm că știința poate fi înțeleasă și cu ajutorul unor lucruri ieftine și la îndemîna oricui”, a declarat Patricia Fechet, coordonatoarea proiectului și vicepreședinte ASUR.

În proiect vor fi implicate și cadre didactice care vor supraveghea activitățile și vor coordona grupurile de copii pentru a se asigura că totul se desfășoară în ordine. „Dorința noastră e să le oferim și studenților posibilitatea de a practica rolul de profesor. Interacționînd cu cei mici, ei pot descoperi dacă sînt potriviți pentru o viitoare carieră în învățămînt sau nu”, a adăugat Patricia Fechet.

Anul acesta proiectul „Școala Curioșilor”, care și-a început activitatea în 2016 se află la a III-a ediție. Partenerii organizatori ai evenimentului sînt Palatul Copiilor și Primăria din Piatra Neamț, iar anul trecut au participat 60 de elevi de gimnaziu și 14 educatori selectați din grupul de studenți și cercetători înscriși.

de Andreea CIBOTARIU
Sursa foto:
www.galasocietatiicivile.ro

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top