Oportunități de cercetare în SUA pentru studenții de la Universitatea „Cuza”

Academia de gardă Niciun comentariu la Oportunități de cercetare în SUA pentru studenții de la Universitatea „Cuza” 25

Comisia Fulbright Româno-A­me­ricană a prezentat la Iași opor­tu­nitățile de studiu și de cercetare în Statele Unite, prin programul de bur­se Fulbright, care se adresează absolvenților, masteranzilor, stu­den­ților în an final de licență și doc­toranzilor români, de la uni­ver­si­tăți acreditate de stat sau particulare, pen­tru realizarea unor studii de cer­cetare în Statele Unite ale Ame­ri­cii. Evenimentul a avut loc pe data de 27 martie, în sala de conferințe Fer­dinand din corpul A al Univer­si­tă­ții „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), iar coordonatoarea evenimentului a fost Mihaela Doagă, con­silier educațional Fulbright al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

În cadrul evenimentului a fost anunțată deschiderea competiției anuale Fulbright Student Award, ediția 2019-2020, oferind infor­ma­ții detaliate despre Programul de bur­se Fulbright, dar și despre posi­bi­li­tățile de a obține finanțare pentru stu­dii de master și doctorat în uni­ver­sitățile americane. „În momentul de față există o platformă de 40.000 de dolari, care este gîndită astfel în­cît să acopere taxa de școlarizare pen­tru masterat. Dacă programul e mai scump, în general se nego­cia­ză cu universitățile să acopere și o par­te din taxă, plus cheltuielile de în­tre­ținere, transport, conferințe. Va aco­peri de asemenea biletul de avi­on, taxele de viză și asigurarea medica­lă și de accident”, a menționat Miha­ela Doagă. Coordonatoarea a mai pre­cizat că pentru a aplica la acest pro­gram, studenții au nevoie în pri­mul rînd de cetățenie română, per­soanele care dețin Green Card sau au dublă cetățenie, nefiind eligibi­le, un nivel foarte bun de limbă engle­ză și performanțe academice. La eve­niment au fost invitate două bur­siere Fulbright venite din SUA, una dintre ele pentru un studiu de cer­ce­tare, iar cealaltă pentru a-și face mas­terul în România. Ele au pre­zen­tat publicului avantajele acestui schimb cultural și educațional, la ni­vel academic și au vorbit despre ex­periențele lor.

La sfîrșitul întîlnirii, studenții au primit răspuns la întrebările adre­sa­te invitatelor, în legătură cu faci­lită­țile programului Fulbright, cele mai bune universități din SUA cît și ora­șele acestei țări. Persoanele interesa­te să candideze trebuie să comple­te­ze un formular online de înscriere pe site-ul www.iie.embark.com, un­de vor încărca trei scrisori de recomandare din partea profesorilor sau specialiștilor recunoscuți în România sau în străinătate, precum și o fo­tocopie scanată a diplomei de licen­ță/masterat/doctorat, însoțită de tra­ducerea acesteia. Termenul limită de înscriere este 14 mai 2018.

de Diana CIOBANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top