Provocarea de 20.000 de euro
Academia de gardă 7 martie 2011 Niciun comentariu la Provocarea de 20.000 de euro 11Tinerii au șansa să cîștige 20.000 de euro dacă asociază ingenios într-un proiect, distracția cu procesul de învățare, muncă, voluntariat, creație, descoperire și dezvoltare durabilă pînă în 2030. Provocările sînt lansate în cadrul competiției Challenge: Future 2011 – 2012, cu tema ,,Fun + Meaning2 = 2030” și se adresează celor care au vîrste cuprinse între 18 și 30 de ani.
Pentru a putea participa, este nevoie de o echipă de maximum trei membri, dintre care unul să fie student și de o idee care să fie înscrisă în competiție, pînă la data de 24 martie. „Competiția aceasta îți dezvoltă abilitățile de lucru, fie în echipă, fie cele legate de sustenabilitate, inovație, îți dezvoltă modul cum îți organizezi mesajul, modul în care să strîngi voturi. Este o experiență mai aproape de realitatea de zi cu zi. La facultate se învață mai mult concepte, aici este totul 100 % practică. Pe lîngă acestea, în Challenge: Future ai ocazia să intri în contact cu peste 15.000 de tineri de la peste 1000 de universități din toată lumea”, a declarat Dan Croitoru, membru în echipa de organizare Challenge: Future.
Potrivit organizatorilor, primele zece universități care au cei mai activi membri în concurs vor face parte din Challenge: Future School Hall of Fame, iar instituția de la care vine membrul cu cele mai multe puncte va aduce universității distincția pentru cea mai inovativă instituție. Cei care au statutul de doctoranzi, lectori, profesori sau vin din mediul de afaceri se pot înscrie pentru a face parte din juriu sau pot alege să fie mentorul unei echipe. Cel care va conduce echipa cîștigătoare va primi 3000 de euro.
Premiul de 20.000 de euro a ajuns anul trecut la o echipă de la National University of Singapore care și-a propus să economisească 25% din timpul de transport cu metroul. Pentru a îmbunătăți fluxul de călători, aceștia au schimbat modul în care se deschid ușile mijlocului de transport în comun, din orizontală pe verticală și rearanjînd scaunele. La competiția din acest an s-au înscris pînă în prezent 50 de echipe din întreaga lume. Cei ce doresc să afle mai multe informații despre competiție pot trimite e-mailuri la adresa dan @ challengefuture.ro.
Diana IABRAȘU
Adaugă un comentariu