„Revoluțiile – o arheologie a schimbării”, în atenția cercetătorilor
Academia de gardă 15 mai 2017 Niciun comentariu la „Revoluțiile – o arheologie a schimbării”, în atenția cercetătorilor 26În perioada 26 – 27 mai, în cadrul Departamentului de Cercetare Interdisciplinar – Domeniul Socio-Uman al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) va fi organizată conferința internațională intitulată „Perspectives in the humanities and social sciences : Hinting at interdisciplinarity”. Aflată la cea de-a IV-a ediție, conferința va avea tema „Revoluțiile – o arheologie a schimbării”.
Conferințele plenare vor avea loc în Sala Senatului a Corpului A al UAIC și vor fi desfășurate după următorul program: vineri, 26 mai, vor avea loc conferințele prezentate de către conf. univ. dr. Adrian Niculescu, de la Facultatea de Științe Politice, Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București și de către acad. pr. prof. Wilhelm Dancă, de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității din București. Tot vineri va avea loc, în Sala Ferdinand, și un workshop cu tema „The Digital sublime: the myth of cyberspace revolutions”. În cea de-a doua zi, sîmbătă, 27 mai, a treia conferință va fi prezentată de către prof. univ. dr. Vasile Ișan, de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a UAIC. Lucrările înscrise sînt în total 119, organizate în 18 secțiuni, și aparțin unui număr de 139 de participanți din țări precum România, Republica Moldova, Turcia, Polonia sau Elveția. „Organizarea unui astfel de eveniment urmărește, printre altele, atragerea viitorilor absolvenți și a tinerilor cercetători într-un cadru de dezbatere care să-i îndrume către dezvoltarea lor profesională, în vederea unei cît mai bune inserții pe o piață a muncii din ce în ce mai competitivă”, a menționat cercetătorul Emanuel Grosu, unul dintre organizatorii conferinței.
Partenerii academici ai Departamentului de Cercetare Interdisciplinară în organizarea acestui eveniment sînt: Institutul Francez din Iași, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității de Stat din Moldova, Chișinău, Facultățile de Litere, Filosofie și Științe Social-Politice și Istorie ale UAIC și Facultatea de Filologie a Universității „Alecu Russo” din Bălți. De asemenea, parteneri ai evenimentului sînt și Primăria Municipiului Iași, cît și Rodotex Advertising și Flarom. Din comitetul de organizare fac parte și cercetătorii Anca-Diana Bibiri, Camelia Grădinaru, Andreea Mironescu, Roxana Patraș și Emanuel Grosu.
Adaugă un comentariu