Studenții, bombardați cu sport, cultură și divertisment

Academia de gardă, Subiectele săptămînii Niciun comentariu la Studenții, bombardați cu sport, cultură și divertisment 26
Studenții se pregătesc de UNIFEST

Uniunea Studenților din Ro­mâ­nia (USR) împreună cu 24 de aso­cia­ții studențești din Iași orga­ni­zează pentru a XIII-a oară o nouă ediție a Festivalului Național Stu­den­țesc UNIFEST. În perioada 4-14 noiembrie, sub sloganul „Ma­nifest pentru cultură”, studen­ții vor participa la activități culturale, spor­­­ti­ve sau de divertisment. Pe durata festivalului vor fi amplasate două corturi de informare, unul în fața Corpului B al Universității „A­lex­an­­­dru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și unul în parcarea Iulius Mall, unde se pot face înscrieri la activități sau de unde se pot lua invitații pentru evenimente.

Festivalul se va deschide marți, 4 noiembrie, la ora 17.00, cu Para­da organizațiilor, urmată de un con­cert al trupei Fără Zahăr în Piața Palatului Culturii de la ora 19.00. Studenții din Campusul Tudor Vla­­di­mirescu se vor întîlni în parcarea Facultății de Chimie, iar cei din campusurile din Copou și Agro­nomie se vor întîlni în fața corpului A al UAIC, urmînd să por­neas­că spre Piața Națiunilor de la Uni­ver­sitatea de Medicină și Farmacie „Gri­gore T. Popa”, marșul continuînd pe Bulevardul Ștefan cel Mare și avînd ca destinație finală Piața Palatului. „Anul trecut tema a fost «Manifest pentru dorințe», iar anul acesta avînd în vedere că pro­mo­văm partea cul­turală, am hotărît să mergem chiar pe această temă. La paradă, fiecare asociație va veni cu ceva specific, care să se plieze pe activitatea lor, de exemplu noi, cei de la Facultatea de Cons­trucții și Instalații promo­văm cultura prin clă­dirile importante ale Iașului, cum ar fi Palatul Culturii, Biblio­teca Cen­tral Universitară, iar cei de la Facul­ta­tea de Geografie să zicem, vin cu hărți și cărți de geo­gra­fie”, a de­cla­rat Claudiu Căprioa­­ră, coordonato­rul proiectului.

Printre activitățile sportive se numără Campionatul de fotbal ca­re va începe miercuri, 5 noiembrie, de la ora 14.00 în Baza spor­tivă a Universității Tehnice „Gheorghe Asa­chi” din Iași (TUIAȘI) și Dis­trac­­ție prin sport, care se va des­fă­șura luni, 10 noiembrie, începînd cu ora 18.00, în același loc. Echipa cîștigătoare a campionatului va participa la finala națională de la Cluj din perioada 7 – 9 noiembrie. „Ne axăm și pe importanța miș­că­rii pentru o viață sănătoasă, pentru că există mulți tineri care nu prea fac activități sportive. Vor fi jocuri non-formale, de genul celor din gimnaziu, ca «Țară, țară, vrem ostași» sau «Rațele și vînătorii»”, a mai adăugat coordonatorul pro­iec­­­tului.

Nuntă la festival

În cadrul activităților distractive va fi organizată sîmbătă, 8 no­iembrie, și o „Nuntă’n UNIFEST” în Parcarea Iulius Mall, începînd cu ora 18.00. Evenimentul este o petrecere tradițional românească unde vor fi prezentate tradițiile și obiceiurile de la o nuntă. Printre invitați se numără trupa Sukar Na­tion și Ansamblul Folcloric Doina Carpaților. Vineri seara, timp de aproximativ patru ore, va avea loc un „Maraton de Folk și muzici bu­ne” organizat în colaborare cu Academia de Folk și poezie. De asemenea, și în acest an va avea loc MISS UNIFEST, un Concurs de DJ și Studenții au talent, unde fie­ca­re student va putea susține o re­pre­zentație de aproximativ cinci mi­nute.

Activitățile culturale vor consta în vizite, în prezen­ta­rea unor piese de teatru sub nu­me­le de „Noaptea albă a teatrului stu­den­țesc” sau în schimburi de cărți, ca­re vor avea loc la Anti­ca­ria­tul Gru­măzescu sau la corturile de informare. „Dacă cineva are o carte pe care a citit-o și vrea să o dea mai departe, va lăsa un mesaj pe prima pagină, unde să o poată recomanda cititorului. Avem pînă acum un fond de carte de aproximativ 200 de exemplare”, a mai spus coordonatorul festivalului.

Festivalul se va încheia pe 14 noiembrie cu o petrecere în Wun­der­brau 365, începînd cu ora 22.00, unde va mixa cîștigătorul Concur­su­lui de DJ. Intrarea la toate evenimentele se va face pe baza invi­ta­țiilor gratuite.

Autor:

Mădălina OLARIU

Secretar general de redacție Opinia studențească, student în anul I master la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la UAIC.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top