Studenții de la „Cuza” se întrec în competiții și evenimente

Academia de gardă Niciun comentariu la Studenții de la „Cuza” se întrec în competiții și evenimente 20

Asociațiile și ligile Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) vor desfășura pe parcursul lunilor următoare competiții spor­tive, evenimente sociale sau con­cur­suri și sesiuni de informare pentru liceeni și studenți.

Cîștigătorul unui concurs organizat de liga Facultății de Geografie și Geologie va avea un loc asigurat la facultate.

Unul dintre concursurile spor­tive la care pot participa studenții este FEAA Student Games, o săp­tă­mînă de competiții  de fotbal, te­nis și volei, organizată de Liga Stu­denților Economiști (LSE). Acestea se vor desfășura în luna mai și vor avea loc în fața corpului B al UAIC sau pe terenul Facultății de Educa­ție Fizică și Sport. Anul acesta stu­den­ții pot alege de pe site-ul ligii mai multe activități care vor fi pu­se în practică, completînd un chestionar.  „Cel mai probabil vor fi a­dă­u­gate jocurile de șah, rummy sau tenis de masă. Prin a­cest ches­tio­nar vrem să vedem care sînt pre­ferințele lor sau cît de dis­puși sînt să plătească pentru a se în­scrie în competiție”, a declarat Lucian Mușat, responsabil cu re­lații pu­blice la LSE.

Și Asociația Studenților Infor­maticieni Ieșeni (ASII) pregătește o activitate asemănătoare, denumită Olimpiada Outdoor. Atît studenții facultății, cît și cei din afară se pot organiza în echipe și participa la con­cursuri sportive de fotbal, badminton, baschet, tenis, inot, volei sau cross.

Ligile se îmbracă în iepurași de Paște

În perioada Paștelui, ligile des­fă­șoară și evenimente carita­bile, prin care își propun ajutorarea fa­miliilor nevoiașe sau a bătrînilor din­­tr-un azil de pe raza Iașului. Ast­fel, LSE va organiza de pe 15 mar­tie timp de o lună campania „Fii și tu iepuraș”, care are la bază proiecții de film și petreceri tematice, în urma cărora banii strînși vor fi donați u­nei familii. În aceeași peri­oadă și Liga Stu­­denților de la Geo­grafie (LSGG) va organiza „Îm­pre­ună pen­tru un zîmbet”, proiect ca­re vi­ze­a­ză ajutorarea unui azil de bătrîni din Iași. „Strîn­gem apro­x­i­mativ 15-20 de lei de persoană și cum­pă­răm ceea ce au nevoie. De e­xem­plu, în anii trecuți am cum­pă­rat e­lectrocasnice sau am făcut pa­chete pentru fiecare bătrîn, de­pin­de de ce­ea ce le lipsește”, a declarat Ma­rin Dra­goș, președinte LSGG.

Unele dintre proiectele asociațiilor studențești sînt caritabile.

LSGG organizează în parte­ne­riat cu liceele din Moldova și o com­petiție pentru elevii de liceu. „Geo­mondis” este un proiect național, des­fășurat sub forma unui concurs de geografie. Etapa locală urmează să aibă loc la sfîrșitul lunii aprilie.  . Pe lîngă proba scrisă, liceenii vor susține și o pro­bă orală, o testare individuală sub for­ma unei dis­cu­ții libere cu pro­fesorii facultății  și o probă practică care va consta în stabilirea unor obiective și iden­ti­ficarea lor pe hartă. Cîștigătorul e­ta­pei naționale care va avea loc la mijlocul lunii mai va avea locul a­sigurat la Fa­cul­tatea de Geografie.

Tot pentru elevii de liceu orga­nizează și Societatea pentru Psiho­logie (SPP) activitatea „Infolicee”, în cadrul căreia elevii vor fi infor­mați despre oferta educațională a facultății. „Foarte mulți confundă psi­­­ho­logia cu psihiatria. Noi ne pro­­punem să eliminăm a­ceste idei și să începem prin lă­mu­rirea acestor as­pecte cu elevii de li­ceu”, a declarat Andreea Ursu, pre­ședinte SPP. De asemenea, mem­brii aso­ci­a­ți­ei vor să organizeze „In­fo­master”, pen­tru studenții din ci­clul de li­cen­ță, care vor să urme­ze un mas­ter în cadrul Facultății de Psi­ho­logie. Vor fi organizate întîlniri cu cei din anii terminali care vor ex­plica specif­i­cul fiecărei specializări.

Autor:

Mădălina OLARIU

Secretar general de redacție Opinia studențească, student în anul I master la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la UAIC.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top