Studenții de la „Cuza” se întrec în competiții și evenimente
Academia de gardă 3 martie 2014 Niciun comentariu la Studenții de la „Cuza” se întrec în competiții și evenimente 20Asociațiile și ligile Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) vor desfășura pe parcursul lunilor următoare competiții sportive, evenimente sociale sau concursuri și sesiuni de informare pentru liceeni și studenți.
Cîștigătorul unui concurs organizat de liga Facultății de Geografie și Geologie va avea un loc asigurat la facultate.
Unul dintre concursurile sportive la care pot participa studenții este FEAA Student Games, o săptămînă de competiții de fotbal, tenis și volei, organizată de Liga Studenților Economiști (LSE). Acestea se vor desfășura în luna mai și vor avea loc în fața corpului B al UAIC sau pe terenul Facultății de Educație Fizică și Sport. Anul acesta studenții pot alege de pe site-ul ligii mai multe activități care vor fi puse în practică, completînd un chestionar. „Cel mai probabil vor fi adăugate jocurile de șah, rummy sau tenis de masă. Prin acest chestionar vrem să vedem care sînt preferințele lor sau cît de dispuși sînt să plătească pentru a se înscrie în competiție”, a declarat Lucian Mușat, responsabil cu relații publice la LSE.
Și Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni (ASII) pregătește o activitate asemănătoare, denumită Olimpiada Outdoor. Atît studenții facultății, cît și cei din afară se pot organiza în echipe și participa la concursuri sportive de fotbal, badminton, baschet, tenis, inot, volei sau cross.
Ligile se îmbracă în iepurași de Paște
În perioada Paștelui, ligile desfășoară și evenimente caritabile, prin care își propun ajutorarea familiilor nevoiașe sau a bătrînilor dintr-un azil de pe raza Iașului. Astfel, LSE va organiza de pe 15 martie timp de o lună campania „Fii și tu iepuraș”, care are la bază proiecții de film și petreceri tematice, în urma cărora banii strînși vor fi donați unei familii. În aceeași perioadă și Liga Studenților de la Geografie (LSGG) va organiza „Împreună pentru un zîmbet”, proiect care vizează ajutorarea unui azil de bătrîni din Iași. „Strîngem aproximativ 15-20 de lei de persoană și cumpărăm ceea ce au nevoie. De exemplu, în anii trecuți am cumpărat electrocasnice sau am făcut pachete pentru fiecare bătrîn, depinde de ceea ce le lipsește”, a declarat Marin Dragoș, președinte LSGG.
Unele dintre proiectele asociațiilor studențești sînt caritabile.
LSGG organizează în parteneriat cu liceele din Moldova și o competiție pentru elevii de liceu. „Geomondis” este un proiect național, desfășurat sub forma unui concurs de geografie. Etapa locală urmează să aibă loc la sfîrșitul lunii aprilie. . Pe lîngă proba scrisă, liceenii vor susține și o probă orală, o testare individuală sub forma unei discuții libere cu profesorii facultății și o probă practică care va consta în stabilirea unor obiective și identificarea lor pe hartă. Cîștigătorul etapei naționale care va avea loc la mijlocul lunii mai va avea locul asigurat la Facultatea de Geografie.
Tot pentru elevii de liceu organizează și Societatea pentru Psihologie (SPP) activitatea „Infolicee”, în cadrul căreia elevii vor fi informați despre oferta educațională a facultății. „Foarte mulți confundă psihologia cu psihiatria. Noi ne propunem să eliminăm aceste idei și să începem prin lămurirea acestor aspecte cu elevii de liceu”, a declarat Andreea Ursu, președinte SPP. De asemenea, membrii asociației vor să organizeze „Infomaster”, pentru studenții din ciclul de licență, care vor să urmeze un master în cadrul Facultății de Psihologie. Vor fi organizate întîlniri cu cei din anii terminali care vor explica specificul fiecărei specializări.
Adaugă un comentariu