Studenții ieșeni își aleg reprezentanții

Academia de gardă Niciun comentariu la Studenții ieșeni își aleg reprezentanții 7
Studenții ieșeni își aleg reprezentanții

În luna ianuarie, în universitățile ieșene se vor organiza alegeri pen­tru stu­denții reprezentanți în Senatele Universităților și în Consiliile Fa­cul­tă­ților. La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), înscrierile studenților se primesc în perioada 13 – 18 ianuarie, în funcție de facultatea la care învață aceștia. Alegerile au loc între 18 și 22 ianuarie, în cadrul adunărilor generale ale studenților fiecărei facultăți, urmînd ca pe 25 ianuarie să aibă loc votul final. „Printre datoriile unui reprezentant al studenţilor în Senat se numără informarea studenţilor în legătură cu programele, dar și distribuirea, cu oportunităţile care apar în facultăţi, res­pectiv în universitate, consultarea studenţilor cît de des este posibil, af­larea problemelor acestora şi transmiterea lor mai departe”, a declarat Corina Balaban, reprezentanta Facultăţii de Litere în Senatul UAIC.

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIAȘI) din Iași candidații își pot depune dosarele între 11 și 15 ianuarie, urmînd ca ale­gerile să aibă loc între 18 și 20 ianuarie. La Universitatea de Științe Ag­ricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV), în pe­rioada 20-27 ianuarie, studenții își pot depune candidaturile pentru funcțiile disponibile, urmînd ca votarea să aibă loc pe 1 februarie 2016. În cazul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, alegerea stu­den­ți­lor reprezentanți a avut loc în perioada 4-8 ianuarie, dată începînd cu ca­re ei și-au putut depune candidaturile. Alegerile pentru Consiliul Fa­cul­tă­ții vor avea loc pe 25 ianuarie, iar cele pentru Senat, pe 28 ianuarie. La Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, candida­tu­rile s-au primit pînă pe 8 ianuarie, votul final avînd loc pe 22 ianuarie.

Candidații trebuie să își depună CV-urile la secretariatele facul­tă­ților la care învață. Mandatul unui student reprezentant durează un sin­gur an, iar pentru desemnarea lui în Consiliul Facultății sau Senatul Uni­versității pot vota toți studenții înmatriculați la facultatea la care can­didează acesta.

Autor:

Roxana GĂINĂ

Iubesc Bucureștiul și scriu despre el atunci când mi se face dor.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top