Tainele creierului, traduse elevilor de profesorii de la Universitatea de Medicină
Academia de gardă 23 mai 2017 Niciun comentariu la Tainele creierului, traduse elevilor de profesorii de la Universitatea de Medicină 16În perioada 15-18 mai, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași (UMF), s-a desfășurat „Săptămîna creierului”. Cea de-a patra ediție a proiectului a fost organizată în sediul Facultății de Farmacie de la UMF Iași, iar participanții au putut lua parte, în cele patru zile, în intervalul orar 09.00-17.00, la expoziții statice și dinamice, prezentări audio și video despre funcțiile creierului și la o serie de ateliere.
Proiectul este coordonat de asist. univ. Bogdan Iliescu, medic neurochirurg și cadru didactic al UMF. „Evenimentul își propune promovarea științei în rîndul elevilor. Se prezintă toate fenomenele care au loc la nivelul creierului în funcție de vîrsta publicului aflat în vizită și se adresează elevilor cu vîrste cuprinse între 10 și 18 ani”, a declarat Ivona Burduja, purtător de cuvînt al UMF. Pînă anul acesta, evenimentul era organizat în perioada săptămîna „Școala altfel”, dar pentru că anul acesta data acestui program a trebuit stabilită de către unitățile de învățămînt în una dintre lunile noiembrie, martie, mai sau iunie, organizatorii au decis organizarea lui săptămîna trecută.
La ediția acesta a „Săptămînii creierului” au participat aproximativ 1.000 de elevi. Anul acesta, elevii au putut lua parte la următoarele activități: „Creierul, un univers într-o nucă” – galerie statică și dinamică, „Brainart” – galerie statică, Atelier, „Bolile creierului” – galerie statică și dinamică, „Memoria și sistemele ei” – galerie, atelier, „Sistemul vizual” – galerie, atelier, „Frica” – galerie statică, atelier, „Muzica și creierului” – galerie, „Tehnologiile creierului” – galerie.
La cea de-a treia ediție, organizată anul trecut, au avut loc o serie de conferințe susținute de către conf. univ. Dr. Bogdan Iliescu, precum și atelierul „Brain Fitness”. De asemenea, în edițiile precedente, proiectul a însumat alte două evenimente, „De ce este creierul atît de «cool»” și „Creierul și muzica”, precum și un concurs de dezbateri la care au putut participa și elevi.
Adaugă un comentariu