UMF va organiza cursuri de anul viitor în turnul de 13 etaje, fostul sediu al Universității „Petre Andrei”
Academia de gardă 25 martie 2019 Niciun comentariu la UMF va organiza cursuri de anul viitor în turnul de 13 etaje, fostul sediu al Universității „Petre Andrei” 127Clădirea „Nicolae Leon”, fostul sediu al Universității „Petre Andrei” din Iaşi, turnul de 13 etaje cumpărat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF), va fi dat în folosință la începutul anului universitar 2019-2020. Clădirea a fost modernizată printr-un proiect intitulat „Recompartimentarea, modernizarea spațiilor de învățămînt, cu păstrarea funcționarului existent”, iar contractul de finanțare a fost semnat miercuri, 20 martie 2019, de către prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF și Vasile Asandei, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5.5 milioane de euro, adică mai bine de 26 de milioane de lei. Clădirea va avea o capacitate de 1.833 de studenţi și va fi destinată Facultății de Medicină Generală. „Așa cum a fost conceput proiectul la momentul respectiv nu poate fi folosit decît pentru discipline care nu necesită o adaptare specială. Este o dezvoltare importantă a infrastucturii universității avînd acolo șase amfiteatre, o aulă și cîteva spații didactice. Deja am început analizarea situației în care o parte dintre discipline se vor muta în totalitate acolo sau vor fi împărțite în două și vor fi și acolo și în corpul principal”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu.
Proiectul „Recompartimentarea, modernizarea spațiiilor de învățămînt, cu păstrarea funcționarului existent” este finanțat de Uniunea Europeană, pe axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, din cadrul Poriectului Operațional Regional 2014-2020. „Programul Operațional Regional finanțează multe tipuri de proiecte: unele de infrastructură, altele de transporturi, unele în zona educației, dar cea mai importantă preocupare a nostră este să aducem cu adevărat dezvoltare, plus valoare în regiune, iar proiectul acesta se încadrează foarte bine în acest scop comun”, a declarat Vasile Asandei.
Pe lîngă acest proiect, UMF a mai depus, în 2018, și altele pentru finanțarea europeană. Unul dintre ele ar fi cel de „Investiții în infrstructură de învățămînt din cadrul UMF Iași – Centrul de Simulare”, început deja din fonduri proprii. Finațarea necesară ar fi de aproximativ 30 de milioane de lei, iar acolo ar trebui să se desfășoare trei categorii de activități: simulare pe manechin, simulare făcută prin realitate virtuală și simulare pe pacient standard.
Adaugă un comentariu