Wilhelm Schabel, Doctor Honoris Causa la Politehnică
Academia de gardă 3 decembrie 2012 Niciun comentariu la Wilhelm Schabel, Doctor Honoris Causa la Politehnică 4Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) a acordat titlul onorific de Doctor Honoris Causa profesorului german de origine română Wilhelm Schabel de la Karlsruhe Institute of Technology (KIT) din Germania, joi, 29 noiembrie. Festivitatea a început la ora 12.00 și a avut loc în Corpul T al Politehnicii, în prezența membrilor comisiei de decernare.
Aceasta a fost compusă din prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, prorector responsabil cu activitatea de cercetare științifică la TUIAȘI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, decanul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului (FICPM), prof. univ. dr. ing. Ioan Mămăligă de la FICPM, prof. univ. dr. Akos Redey, de la Universitatea Pannonia din Ungaria, acad. prof. univ. dr. Bogdan Simionescu, director al Institului de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” din Iași și prof. univ. dr. chim. Ionel Mangalagiu, decanul Facultății de Chimie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Ceremonia a fost deschisă de prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, care a citit Laudatio. „Evenimentul este de două ori special pentru universitatea noastră și pentru FICPM, avînd în vedere că domnul profesor Wilhelm Schabel este o personalitate cunoscută internațional și de asemenea datorită faptului că dumnealui este de origine română”, a menționat prorectorul. A urmat apoi acordarea distincției profesorului german, care a menționat că titlul primit „este și o posibilitate ca legătura mea cu TUIAȘI să devină una din ce în ce mai bună”.
Profesorul Wilhelm Schabel s-a născut în orașul Codlea din România și a studiat la KIT unde în 2004 a obținut titlul de doctor în inginerie chimică cu distincția Carl – Freudenberg. Printre alte distincții primite de acesta se numără și L.E Scriven, acordat în 2009 de către Societatea Internațională a Științelor și Tehnologia Filmelor Subțiri. Profesorul a scris peste 100 de lucrări științifice, 50 dintre acestea fiind publicate în reviste cotate ISI.
Paul ANDRICI
Adaugă un comentariu