Zilele Universității de Arte aduc la Iași concursuri naționale și internaționale de interpretare

Academia de gardă Niciun comentariu la Zilele Universității de Arte aduc la Iași concursuri naționale și internaționale de interpretare 60
Zilele Universității de Arte aduc la Iași concursuri naționale și internaționale de interpretare

Zilele Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași (UNAGE) au început joi, 15 noiembrie și cuprind șapte expoziții, dintre care trei, respectiv „Teologia și arta”, „Visiting Art History” și „Știința și Arta”, aparțin studenților de la Facultatea de Arte Vizuale și Design (FAVD). Zilele UNAGE se vor desfășura pe parcursul a două săptămîni, urmînd ca pe 1 decembrie 2018 să se încheie.

Pe lîngă aceste expoziții, între 15 și 17 noiembrie 2018 s-a desfășurat și a II-a ediția a Concursului Național de Interpretare „Eduard Caudella”, al cărui scop a fost acela de a sprijini și promova tinerii artiști muzicieni aflați la început de carieră. Concertul de deschidere al concursului s-a desfășurat vineri, 16 noiembrie, de la ora 10.00, în Sala „Eduard Caudella” a Casei Balș. Sîmbătă, 17 noiembrie 2018, a avut loc premiera piesei „Vîrful aisbergului”, în regia Antoanellei Cornici, piesă în care au jucat atît actori de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, cît și cadre didactice ale UNAGE și studenți din anul al III-lea de la Facultatea de Teatru.

„Sub semnul Centenarului României și a aniversării a 158 de ani, vom derula manifestări artistice, în perioada 15 – 30 noiembrie. Pe 26 noiembrie, conducerea Universității Naționale de Arte «George Enescu» va organiza festivitatea dedicată aniversării a 158 de ani de învățămînt artistic modern la Iași. Atunci se vor acorda o serie de titluri de Profesor Emerit, marilor profesori, maeștri care și-au adus aportul la dezvoltarea și afirmarea acestei instituții”, a declarat Aliona Paciurca, secretar artistic și de cercetare la UNAGE.

Simpozioane de muzică și workshop-uri de mișcare

În săptămînile următoare, conducerea UNAGE va organiza lansări de carte, conferințe și diverse recitaluri la care va putea participa oricine este dornic, astfel încît miercuri, 21 noiembrie, începînd cu ora 18.00 va avea loc Gala Concursului de Compoziție „Alexandru Zirra”, care se va desfășura în Sala „Eduard Caudella” a Casei Balș. Joi, 22 noiembrie, de la ora 18.00 studenții lectorului universitar Constantin Stavrat vor susține un recital de percuție tot în Sala „Eduard Cuadella”.

Cea de-a VIII-a ediție a Simpozionul Național de Muzicologie, „Identitate şi contextualitate stilistică în creația muzicală românească”, se va derula în perioada 23-24 noiembrie în Sala George Pascu din corpul Artes. Simpozionul este organizat de Centrul de cercetare „Știința muzicii” și Școala doctorală, domeniul Muzică, în colaborare cu Filiala Iași a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Duminică, 26 noiembrie, la ora 12.00, în Galeria Universitas din Casa Balș va fi susținut, de către conf. univ. dr. Zamfira Bîrzu, vernisajul expoziției numite „Centenar”, expoziție realizată de cadrele didactice de la FAVD, iar marți, 27 noiembrie, în Sala „Eduard Cuadella” va fi susținut un recital de flaut in memoriam prof. univ. dr. Dorel Baicu, fost titular al catedrei de flaut de la UNAGE. În aceeași zi, studenții din anul al II-lea de la Facultatea de Teatru, specializarea Păpuși-Marionete, vor intrepreta, în Sala Studio a universității, piesa intitulată „Șoarecii adoră cașcavalul”, în regia lui Aurelian Bălăiță.

Sursă foto: www.ziaruldeiasi.ro

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top