Poveste cu hamsteri și prințese la ananghie
De pe scena Iașului 20 martie 2017 Niciun comentariu la Poveste cu hamsteri și prințese la ananghie 34„Un aliiiiiiiiici!” Te uiți în jos, te miri, încerci să-nțelegi ce se întîmplă și te-apropii de cuștile multicolore întinse pe podea. Trei arici alb-gălbui stau într-o cutie înconjurați de alte cuști pline cu hamsteri micuți. În mijlocul lor, un țarc plin de iepuri pufoși care rup pofticioși și speriați din cîteva rondele de morcov pare să fie atracția principală. O fetiță fură un iepure, se-aruncă pe canapea și, într-o clipită, alți trei copii o înconjoară și se-apucă să se minuneze. Holul Ateneului din Iași înaintea spectacolului de sîmbătă dimineață pare să se transformat într-o mini grădină zoologică ai cărui vizitatori sînt doar copiii.
Transferul din hol în sală se face cît ar zice o păpușă mică, blondă și umană „s-a deschiiiiis!” plină de entuziasm. Locurile se ocupă rapid și pe fiecare rînd, dacă te uiți atent, au venit să vadă „Povestea prințesei Thea” nu numai copiii cu părinții lor, ci și cu păturelele preferate și animăluțele de pluș de care n-au putut să se despartă. Thea apare pe scenă – are bucle blonde, un zîmbet larg și o rochie alb-rozalie cu crinolină și funde. Rîde zgomotos și se-nvîrte, în timp ce faldurile rochiei par să amețească toți copiii din sală și să-i arunce într-una din poveștile de seară, spuse înainte de culcare. Povestea începe, Thea își adună curajul și fuge către pădurea vrăjită să caute fericirea tatălui ei, iar copiii bat din palme, aplaudă sau țipă speriați la unison.
Spectacolul nu se joacă doar pe scenă, ci și în public, de unde copiii încep să dicteze mersul lucrurilor din poveste. Thea îi întreabă mereu ce nu știe, le cere ajutorul și-i face să simtă că povestea, de fapt, nu le este spusă, ci o fac ei singuri – chiar acolo. Fluturașii care-i sar în ajutor prințesei fac toată sala să zîmbească și, cînd ciupercuța malefică o îndeamnă să muște din ea, toate vocile micuțe se unesc și strigă în cor „nuuu!”.
Faptul că povestea se îmbină cu hohote zglobii de rîs, cu ghicitori adresate copiilor, cu dansuri și cîntece interpretate chiar de actorii de pe scenă nu are cum să nu te facă să zîmbești. Micii regizori se plimbă printre scaune cu pisicile de pluș după ei și chicotesc la fiecare reacție a prințesei aflate la ananghie și, chiar dacă ai vrea, n-ai să poți ieși din filmul lor – decît după ce-ai dona cîțiva lei pentru salvarea destinelor iepurașilor pufoși din întreaga lume.
Adaugă un comentariu