Adevărul unei iubiri Pop
Ascultă de (la) noi 23 octombrie 2012 Niciun comentariu la Adevărul unei iubiri Pop 3De la lansarea primului album a lui Pink pînă acum au trecut 12 ani, iar aceasta nu se lasă de stilul muzical pentru care a optat prima dată, în 2000. Longevitatea sa pe piața muzicii se datorează faptului că niciodată nu i-a lăsat pe fani să se îmbolnăvească de ea. Perioadele în care compunea, înregistra și concerta erau urmate de pauze lungi ce se încheiau cu apariții de volume îndrăznețe, cum ar fi „I’m not dead” („Nu sînt moartă”) din 2006.
Ultimul său album, „The truth about love”, („Adevărul despre dragoste”), este, de fapt, un compromis între romantismul și cinismul artistei, de la piese cum ar fi „A walk of shame” („O plimbare de rușine”), pînă la balada „Beam me up” („Teleportează-mă”), ultima fiind una dintre melodiile în care se simte cel mai bine vocea puternică a interpretei. Desigur, mai apar niște piese de „umplutură” cum ar fi „We are all we are” („Sîntem ceea ce sîntem”) sau „Here comes the weekend” („Vine weekend-ul”), dar care ușor pot deveni hituri pe ringul de dans datorită corului care joacă rolul unui background jucăuș. Pînă și piesele de dragoste cum ar fi „True love” sînt compuse cu agresivitatea și sinceritatea atît de caracteristice pentru Pink.
Pe lîngă versuri despre relațiile și experiențele bizare trăite de cîntăreață și aranjate pe linii melodice, apare piesa „Try”, care este o motivație puternică pentru luptă și rezistență chiar și atunci cînd n-a rămas nici o urmă de speranță. „Where there is desire/ There is gonna be a flame” („Acolo unde este dorință/ Trebuie să fie și flacără”).
Cu toate că la cei 33 de ani ai săi Pink a rămas prizoniera stilului pop de interpretare, în „The truth about love” ne cîntă despre maturitate. Ea își păstrează același suflu și are aceeași atitudine de tînără rebelă care luptă pînă la capăt pentru valorile scrise cîndva de dragul glumei pe un șervețel de hîrtie.
Daniela VORTOLOMEI
Adaugă un comentariu