Investigație de epocă
Fă un stop cadru 17 ianuarie 2012 Niciun comentariu la Investigație de epocă 7La sfîrșitul lui 2011, românii s-au dezlipit de lîngă brad numai ca să colinde prin sălile de cinema, iar prima gazdă care le-a servit popcorn și Cola a fost detectivul creat de scriitorul englez Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes.
Cea de a doua ecranizare a aventurilor sale, „Sherlock Holmes 2: A game of shadows”, a fost lider în box office-ul românesc, în weekendul de Crăciun, cu încasări de aproximativ 500.000 de lei și 23.000 spectatori, după cum anunță Asociația de Film România.
Moriarty, jucat de Jared Harris, este un profesor de fizică foarte cunoscut, dar care-și ascunde adevăratele intenții față de cititorii săi. Acțiunea filmului este plasată în secolul al XIX – lea, cînd profesorul pune la cale un plan care să determine izbucnirea unui război internațional, prin fabricarea în masă a unor noi arme, care nu au mai fost întîlnite pînă atunci. Însă, detectivul Sherlock Holmes, interpretat de Robert Downey Jr., un specialist în intervenții periculoase, pune cap la cap ultimele întîmplări politice din străinătate și astfel obține pînza de păianjen în care este țintui planul fizicianului. Ajutat de cunoștințele doctorului Watson, (Jude Law), căruia îi fură luna de miere, și de o ghicitoare, pleacă spre Franța și Elveția, de unde profesorul urmează să lanseze conflictul dintre națiunile Europei. Prind urmele răufăcătorului, se ascund în locuința sa și de acolo, după ce sar în aer de vreo două ori, reușesc să pună în pericol acțiunile începute de Moriarty. Pentru acest război se luptă două tabere, fiecare bătălie cîștigată însemnînd eliminarea unui pion de pe tabla de șah. Piesele negre susțin existența conflictului doar pentru ca să poată exporta din marfa de arme pe care o fabrică în secret, iar cele albe vor să-i pună punct, conștientă fiind de efectele pe care le va avea în rîndul populației.
„Sherlock Holmes 2: A game of shadows” se diferențiază de primul film din serie prin abordarea subiectului, de data aceasta, acțiunea fiind mai antrenantă, asemănătoare cu partea de final din „Sherlock Holmes: Holmes for the holiday”. Ca și atunci, ultima piesă de șah iese pe margine, după ce rămîne suspendată în aer.
Adaugă un comentariu