„Bune practici” la TVR
Mai plați ca ecranul 26 octombrie 2016 Niciun comentariu la „Bune practici” la TVR 16Emisiunea „Fără prejudecăți”, difuzată de TVR Cluj, va primi Premiul „Modele de bune practici în angajarea persoanelor cu dizabilități” în cadrul unei ceremonii aniversare a Organizației Națiunilor Unite (ONU). Acesta va fi oferit de Secretariatul de Stat pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități din Brazilia. Distincția va fi acordată la începutul lunii decembrie, la New York, cu prilejul aniversării a zece ani de la apariția ONU.
Acest premiu este acordat în contextul în care integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii reprezintă o problemă globală. Deși de multe ori îndeplinesc aptitudinile necesare pentru a desfășura diferite activități, aceștia sînt refuzați de angajatori.
Acordarea distincției urmărește „recunoașterea publică a exemplelor pozitive de incluziune în muncă a persoanelor cu dizabilități”. Astfel, aceste inițiative devin puncte de referință pentru alte companii și organizații la nivel mondial.
„Fără prejudecăți” este prima emisiune din Europa la care lucrează trei reporteri cu sindromul down. Mihai Arsenie, Bogdan Cristea și Raluca Avram au avut din 2014, cînd au debutat pe micul ecran, și pînă în prezent numeroase reportaje, intervenții live, au susținut adoptarea legilor care să le apere drepturile și chiar au reprezentat România la un summit din SUA. Anul trecut, la TVR Cluj, a ajuns o altă disticție. Unul dintre cele trei premii mondiale oferite de către Down Syndrome International a fost oferit aceleiași emisiuni, pentru acțiuni de autoreprezentare a persoanelor cu dizabilități. „Fără prejudecăți” este realizată de către Ovidiu Damian și poate fi urmărită în fiecare sîmbătă, pe TVR 3, începînd cu ora 13.00.
Aceasta nu este prima distincție oferită în cadrul unei ceremonii ONU care ajunge în România. Anul trecut, o altă producție, tot marca TVR a fost apreciată de organizația internațională. Asociația Corespondenților ONU i-au oferit medalia de aur lui Marian Voicu pentru documentarul „Exodul. O tragedie siriană”.
Adaugă un comentariu