Clone pe bandă rulantă
Primul răcnet 7 decembrie 2015 Niciun comentariu la Clone pe bandă rulantă 4
Sigur ne-am gîndit măcar o dată cum ar fi să ai propria clonă. De aici s-au născut mereu discuții dacă e bine să ne jucăm de-a Dumnezeu, dacă e bine să încercăm să clonăm oameni sau care ar fi beneficiile dacă am face asta.
În ciuda discuțiilor etice s-au tot clonat animale încă din anul 2000, de la oaia Dolly, s-au tot creat copii ale animalelor. Urmează însă ca în China să se realizeze cea mai mare fabrică din lume de clone. Aici se vor recrea cîini dresați, animale de companie pentru stăpîni îndurerați, cai de curse sau alte animale.
S-a anunțat chiar că oamenii de știință chinezi au stabilit deja totul și au semnat un acord pentru crearea unui centru comercial de clonare a animalelor în nord-estul Chinei, la Tianjin. Guvernul chinez a văzut în inițiativa oamenilor de știință o bună idee de afacere și de aceea și-a acordat sprijinul, iar proiectul este sponsorizat de acesta. Fabrica este în construcție în Zona de Dezvoltare Economică şi Tehnologică, un parc de dezvoltare a afacerilor, și urmează să se deschidă în 2016.
În acest proiect vor mai fi implicați cercetători din Sinica, de la Universitatea din Beijing, de la Academia Internaţională de Biomedicină din Tianjin, dar și de la Fundaţia de Cercetare Sooam Biotech din Coreea de Sud. Pînă în acest moment au fost investiți mai bine de trei milioane de euro în acest centru și va avea și o bancă de depozitare a genelor, dar și un muzeu.
Preşedintele Boyalife, Xu Xiaochun, cel care deține Sinica, a declarat că acest centru va putea să producă în jur de o sută de mii de embrioni de bovine pe an, iar pe viitor se vrea să se ajungă la un milion. Astfel, se încearcă realizarea necesarului de carne, care este tot mai mult în creștere.
Pe lîngă beneficiile pe care acest centru le-ar putea aduce industriei alimentare, cercetătorii încearcă să cloneze exemplare de cîini care au dovedit aptitudini în detectarea drogurilor, rase pure extrem de rare sau animale pe cale de dispariție.
Dincolo de beneficiile pe care cercetările oamenilor de știință le-ar putea aduce lumii, acest loc va avea însă un scop comercial. Astfel, dacă cineva suferă după moartea animalului de companie, contra unei sume considerabile acesta ar putea avea o copie identică. Mulți însă și-au pus problema că un astfel de centru e un pas mai aproape spre clonarea oamenilor. Cu toate astea, este puțin probabil ca în viitorul apropiat să ne putem cumpăra o copie care să tundă peluza în locul nostru.
Adaugă un comentariu