Univers virtual de buzunar
Primul răcnet 14 martie 2016 Niciun comentariu la Univers virtual de buzunar 15Închipuie-ți cum ar fi să ajungi în cinci minute la Beijing, în inima imperiului chinez și să simți pulsul aglomerației infernale de acolo. Sau ai putea ajunge din România în Franța într-o secundă, doar prin apăsarea unui buton. Rapiditatea și accesibilitatea sînt principiile pe care mizează realitatea virtuală și se pare că Samsung explorează tot mai mult din teritoriile acestei lumi virtuale. Odată cu lansarea smartphoneurilor de vîrf Galaxy S7 și S7 Edge, compania sud-coreeană scoate pe piață dispozitivul Gear Virtual Reality. Gadgetul este replica headset-ului Oculus Rift și constă într-un dispozitiv care se pune pe cap și acoperă ochii utilizatorului, introducîndu-l pe acesta într-o lume construită după bunul său plac. El poate fi folosit numai cu seriile Note 5, Galaxy 6 sau 7, iar în cîteva secunde acesta construiește o lume fictivă, cu grafice desprinse parcă din realitate.
„Credem că realitatea virtuală este următoarea platformă de computing și sîntem bucuroși să îi avem pe cei de la Oculus parteneri, pentru a seta împreună standardele realității virtuale mobile și pentru a aduce aceste dispozitive revoluționare mai aproape de utilizatori”, a declarat JK Shin, CEO și președinte IT&Mobile Division, Samsung Electronics. Odată cu lansarea Gear VR, Samsung pășește înaintea Apple în clasamentul smartphoneurilor.
Cu un unghi de vedere de 96 de grade și cu senzori inteligenți de proximitate și giroscop, Gear VR permite utilizatorului să experimenteze o lume filtrată de un ecran tactil. Cei de la Samsung vor să revoluționeze modul în care utilizatorii își stochează amintirile. Dacă pînă acum ele puteau fi înregistrate și vizionate de pe telefonul mobil, de acum încolo, cu Gear VR, va fi ca și cum oamenii retrăiesc o amintire la nesfîrșit. Practic, dispozitivul plasează utilizatorul exact în centrul acțiunii, unde el este personajul principal.
Astfel, interacțiunea dintre oameni și dispozitivele mobile devine mai puternică, mai aproape de realitate, dar, în timp, va da și o dependență mai mare. Imaginați-vă oameni care merg pe stradă cu un dispozitiv negru pe ochi, parcă rupți din filmele Science-Fiction. Atașamentul față de dispozitive va deveni mai mare, iar interacțiunea umană va scădea invers proporțional cu acesta. În curînd, oamenii vor ieși în oraș cu prietenii pe un front virtual, fără să părăsească efectiv dormitorul lor.
Adaugă un comentariu