Noul vechi președinte
Scor la pauză 24 aprilie 2018 Niciun comentariu la Noul vechi președinte 14Răzvan Burleanu a obținut un nou mandat la conducerea Federației Române de Fotbal, după o victorie clară în fața lui Ionuț Lupescu la alegerile de la jumătatea săptămînii trecute. Cei doi nu au fost singurii candidați, pe lista „electorală” aflîndu-se și Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan, însă prezența acestora nu a influențat alegerile, aceștia obțindînd doar opt voturi din totalul de 254. În schimb, Burleanu a cîștigat detașat, cu 168 de voturi, iar restul de 78 de voturi au fost revendicate de Lupescu.
Campania pentru alegeri a fost însă presărată cu multe controverse, principalii favoriți ducînd un război al declarațiilor. Lupescu și-a făcut „lobby” prin aducerea de partea sa a mai multor oameni de fotbal. Foști colegi, componenți ai „Generației de Aur”, fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, sau chiar fostul antrenor scoțian Sir Alex Ferguson. De asemenea, cu doar cîteva zile înainte de alegeri, președintele PSD, Liviu Dragnea, declara public că este un susținător al fostului fotbalist român. Campania dusă de Lupescu a fost însă una relativ scurtă, puțin peste două luni, dar au fost totuși momente în care părea favorit pentru șefia FRF.
Pentru Răzvan Burleanu, campania a fost reprezentată practic de toți acesți patru ani de mandat, încă din 2014. Acesta a vorbit tot timpul la viitor legat de proiectele sale. Un exemplu ar putea fi susținerea centrelor de excelență pentru juniori și regula U21 ce a stîrnit controverse în Liga 1, aceea care obliga fiecare echipă să aibă în „primul 11” cel puțin un jucător sub 21 de ani. Burleanu s-a folosit în campanie și de calitatea de președinte al FRF, acesta scoțînd la iveală mai multe documente din perioada în care Ionuț Lupescu era director general al Federației, documente în care apăreau anumite nereguli petrecute sub semnătura lui Lupescu.
Toate acestea i-au adus lui Răzvan Burleanu încă patru ani de mandat la conducerea FRF, în timp ce Lupescu rămîne fără o funcție în fotbal după ce acesta a renunțat la postul de șef al Comisiei Tehnice a UEFA, deținut încă din 2012, pentru a candida al alegerile FRF. Un exemplu de ce nu e bine să dai vrabia din mînă pentru cioara de pe gard. Chiar și atunci cînd aceasta te-ar putea pune în fruntea FRF.
de Răzvan STAN
Adaugă un comentariu