Afacere serioasă construită pe biți studențești
1001 de chipuri 25 octombrie 2015 Niciun comentariu la Afacere serioasă construită pe biți studențești 88
Un sediu cu trei birouri, tot atîtea computere și fețe zîmbitoare, aranjate la costum sînt cartea de vizită a firmei Sevio Solutions. De cum intru observ degajarea cu care fiecare își face treaba. Nici măcar o secundă nu am avut impresia că totul ar depinde de încă o linie de program sau că cineva e mereu în spate, gata să spună ,,Hai, mai repede!”. Iar Alex Cozma, student în anul al III-lea la Facultatea de Informatică este cel care întreține această atmsoferă, fiind directorul general al societății care nu are o vechime mai mare de un an.
Alex deja stîrnește admirație prin siguranța de sine pe care o are atunci cînd vorbește despre pasiunea sa transformată în siguranța zilei de mîine. Își amintește că de la 14 ani, a descoperit primul tutorial în HTML împreună cu Tiberiu, care îi este acum partener de afaceri. În acea vreme spune că era foarte greu să găsești tutoriale de acest fel, iar la Palatul Copiilor au început să își dezvolte competențele și în alte limbaje de programare.
Simțul antreprenorial a fost dobîndit de la 16 ani prin intermediul unui văr care i-a fost tot timpul alături și l-a învățat tot ce știa. Munca și-o vede în termeni simpli, spunînd că activitatea lor constă în dezvoltarea de aplicații și crearea site-urilor. Cu toate că locuiește în Iași, spune că nu și-a mai văzut mama de o săptămînă. La facultate reușește să treacă pe la seminare și laboratoare, dar prezența la cursuri e imposibilă, din cauza programului care începe de luni de la ora 8 și se termină undeva duminică pe la 23. Abia la ora 21 toate activitățile la birou se încheie și este, în sfîrșit, liber.
Își reamintește că în clasa a IX-a a cîștigat premiul întîi la un concurs național. Doar că nu își amintește numele și nici nu prea pare să îi acorde mare importanță. Aduce în discuție tendințele care tot se schimbă de la an la an, așa de tare încît atunci cînd vede ce a făcut acum un an sau doi se întreabă: „Ce-i cu hidoșenia asta?”. Cînd vorbește de muncă, nu include și epuizarea în calcul. Și nici nu crede în ideea generală pe care o au majoritatea despre cei care lucrează în domeniul lui, cum că beau cafeaua direct din filtru. Energizantele sînt salvarea doar cînd termenul de predare al unui proiect se apropie. Este, în schimb, dezamăgit de turnura pe care a luat-o dieta de zi cu zi. Nu mai reușește să mănînce sănătos, echilibrat și la ore fixe. Singurul dezavantaj în toată această ecuație e alimentația. Lucru pe care nu știe cînd îl va schimba pentru că deja a început să renoveze sediul și nu o să-i mai rămînă timp pentru nimic.
de Bianca VIERU
Adaugă un comentariu