Da, ascultăm muzică tehno!
1001 de chipuri 17 mai 2018 Niciun comentariu la Da, ascultăm muzică tehno! 26„Vorbeam cu un client american la telefon și la un moment dat mă întreabă: «Voi ce fel de muzică ascultaţi în România?» şi am rămas nedumerit… Apoi mă întreabă: «Dar voi aţi auzit acolo de muzică techno?»”, povesteteşte amuzat Mădălin Neculaeş, student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, la Facultatea de Mecanică. Spune că nu trece des prin astfel de experienţe cu clienții săi și că de obicei oamenii care îl sună sînt mai prietenoşi. Americanului i-a explicat cum să mute o iconiţă pe desktop, iar el a rămas cu un gust amar în urma conversaţiei.
Mădălin este în ultimul an de facultate, iar cînd nu îşi pregăteşte lucrarea de licenţă muncește la un call-center în Iaşi, companie în cadrul căreia trebuie să rezolve prin conversații telefonice probleme întîlnite în domeniul IT. „Lucrînd cu americani trebuie să ne pliem pe programul lor. Ei încep munca pe la 8-9 dimineaţa ceea ce la noi înseamnă 16-17 seara, iar acest lucru îmi permite să merg şi la facultate şi să am şi destul timp liber”, explică Mădălin, mulțumit fiind că are un program flexibil la care se poate adapta cu ușurință. Un zîmbet îi apare pe buze în momentul în care povesteşte că este sunat de oameni care lucrează în programe relativ complicate, dar îi cer ajutorul cu un lucru minor, iar el știe mereu cum să rezolve problemele acestora. Spune amuzat că indienii au un accent destul de greu de înţeles așa că încearcă să îl mascheze vorbind încet pentru a face să pară că știu limba engleză.
Crede că în facultate contează foarte mult să faci practică, nu să te laşi în baza cursurilor, pentru că atunci cînd faci ceva concret înţelegi mai bine şi înveţi mai repede, așa că el a învăţat limbaje de programere singur pentru că în facultate nu se pune accent pe ele. În call-center a ajuns să lucreze pentru că se săturase să împartă pliante pe un salariu modest şi a vrut să facă ceva ce îl pasiona și din care să și cîștige mai bine, așa că a ales să lucreze cu calculatorul.
Înalt, corpolent, cu părul castaniu şi cu o faţă rotundă încadrată de barbă, Mădălin pare impunător, însă are o vorbă dulce și te face să vrei să îl cunoşti mai bine prin felul său cald de a povesti întîmplări obișnuite din viața sa. Suţine că în copilărie a fost leneş şi puţin mai durdului, nu îi plăcea să iasă pe afară, ci preferea să stea în casă să se joace jocuri pe calculator. Pasiunea pentru tehnologie o are tot de atunci, din copilărie, cînd tatăl său i-a trimis un computer din străinătate pe care, la scurtă vreme după ce l-a primit, l-a stricat din greşeală, iar pentru că atunci nu erau aşa de mulţi oameni specializaţi în IT a trebuit să îl repare singur şi a reuşit.
de Diana MARCU
Adaugă un comentariu