Groaza a ieșit la joacă
1001 de măști 2 noiembrie 2015 Niciun comentariu la Groaza a ieșit la joacă 11Un liliac mov îmi fuge prin fața ochilor și tot ce apuc să văd din urmă, după ce mă dezmeticesc, este un maldăr de volănașe pastelate și sclipici. Țipete se aud din toate direcțiile și deși tavanul e acoperit cu baloane portocalii sub formă de dovlecei pe care se perindă niște păianjeni bine înnodați la fiecare picioruș, nimeni nu-i speriat. Superman ține de mînă o prințesă și se cațără pe acoperișul casei din polistiren. În loc să-și facă datoria de super-erou, începe să plîngă cînd două brațe îi iau de acolo pe amîndoi și-i așază într-o grămadă de bile colorate.
În casa fantomelor nu se poate intra înainte de ora cinci, chiar dacă printre pînzele de păianjen întinse pe geamuri se-ntrezăresc siluetele unor vrăjitoare care aleargă de colo-colo printre lilieci, felinare și mături. Pe scările care aduc oamenii către Kids Land coboară ținînd strîns mîinile părinților: eroi, vrăjitoare, prinți, prințese și alte caractere din filme sau desene animate. O buburuză bate din aripioare și-nvîrte o baghetă care pare a fi venită din lumea unui alt personaj. Plin de sînge pe cămașa-i albă, un băiețel își așază mai bine coronița prinsă-n păr, în care pare să aibă înfipt un cuțit mare de plastic.
La oră fixă, în loc de clopot, un țipăt adună toate personajele încă rătăcite care formează un cerc uman în jurul moderatoarei. Vrăjitoarea supremă este o femeie de vreo treizeci de ani, îmbrăcată în negru, care pare că încearcă să găsească ordinea în haosul aparent înfiorător. La ordinul primei vrăji, siluetele micuțe se-ndepărtează și, rînd pe rînd, ajung pe scenă să-și prezinte personajele. Liliacul mov e Mădălina și la-ntrebarea „Ce personaj îți dorești să fii astăzi?”, își rostogolește confuză privirea și, după un moment de liniște surprinzătoare, se-aude: „tot Mădălina”. După al doilea personaj prezentat, haosul pare deja să se fi reinstaurat așa că orice încercare de-a liniști vocile din jur se dovedește a fi inutilă. Singurele cuvinte care se mai pot înțelege vin din dreptul vrăjitoarei mari și par să se lege în prima și singura regulă a petrecerii groazei: „În această seară, orice personaj ar interpreta fiecare, este unul pozitiv. Toți aducem fericirea și liniștea”.
Îndemnul la fericire pare, totuși, să-l fi uitat un tată care desprinde degetele strîns înfipte ale unui băiețel, din jurul încheieturii sale. Silueta mică i se oprește pînă mai jos de linia genunchiului și în seara asta vrea să fie un spiriduș. Poartă o bluziță, o pereche de pantaloni din satin și niște șosete – toate verzi. Costumul n-ar putea părea terminat fără un duo de urechi ascuțite pe care stă proptită o căciuliță c-un vîrf ascuțit, aproape ca a unui vrăjitor. Din două mișcări neașteptate, spiridușul își scoate căciula și-o ascunde încruntat la spate, pentru ca-n secunda imediat următoare tatăl să i-o îndese înapoi peste păru-i blond și ciufulit. Jocul personalității, în care totuși înălțimea pare să fi contat, se sfîrșește după două astfel de reluări. Spiridușul intră-n casa fantomelor cu o grimasă pe față și-o lacrimă i se-ntinde pe obraz, toată scena transformînd petrecerea de Halloween în ceva puțin, poate, mai înfiorător decît înainte.
Adaugă un comentariu